Model posebno programiranog programa tjelesnog vježbanja - Oreb, Goran; Gošnik-Oreb, Jelka; Furjan, Gordana (1987)
Nerijetka je pojava da se u praksi zaboravlja, pogotovo na primjeru studenske populacije ženskog spola koja i tretirana ovim modelom, na osnovne ciljeve tjelesnog odgoja poput transformiranja motoričkih, funkcionalnih i morfoloških karakteristika podložnih razvoju i održavanju u ovoj uzrasnoj kategoriji, zdravstvenog prosvjećivanja i na još niz odgojnih kategorija. Orijentacija modela u kojoj je naglasak na jednoj kineziološkoj aktivnosti, bilo Plesu ili Ritmičkoj gimnastici, u potpunosti je sukladna suvremenoj koncepciji tjelesnog odgoja, koja primjenom jedne kineziološke aktivnosti putem osnovnih i dopunskih sadržaja, angažira široki opseg dimenzija antropološkog prostora čovjeka.
HRV