Rat i mir u hrvatskoj frazeologiji - Fink, Željka (2006)
Tema članka su hrvatski frazemi koji su svojim semantičkim talogom i frazeološkim značenjem vezani za ratnu ili mirnodopsku situaciju. Analizira se odnos između njihovog semantičkog taloga i frazeološkog značenja, te konteksti u kojima se upotrebljavaju.
Projekt MZOS
HRV