Anksioznost kao ishod stresne situacije - Matešić, Krunoslav (2007)
Predstavljene su glavne teorije stresa. Posebno je obrazložena Lazarusova kognitivno-transakcijska teorija stresa. Predstavljeni su praktično svi psihologijski mjerni instrumenti za mjerenje anksioznosti koji su se rabili ili se još uvijek rabe u Hrvatskoj.
Pregledni rad.
Projekt MZOS
HRV