Učitelji- kreatori humanih odnosa u školi - Marija Bartulović (2007)
U radu se razmatra odnos učitelj-učenik iz interakcijske odgojne perspektive koja podrazumijeva aktivan, partnerski odnos dviju cjelovitih ličnosti. Propituje se promijenjena uloga učitelja u suvremenoj školi sa naglaskom na socijalnu kompetenciju kao polazištem za kvalitetnu komunikaciju u odgojno-obrazovnom procesu.