Inauguralni govori Giambattiste Vica - Roić, Sanja (2007)
U svojim inauguralnim govorima te u spisu De nostri temporis...G. Vico govori o izboru studija, o znanju kao vodilji čovjekova djelovanja, o erudiciji itd. temama koje su bile jednako važne na prijelazu iz 17. u 18. st. kao i danas u jeku sveučilišne reforme u Evropi