Ranosrednjovjekovlje u savsko-dravsko-dunavskom međurječju: reinterpretacija povijesnih procesa - Gračanin, Hrvoje (2007)
Reinterpretacija povijesnih procesa u savsko-dravsko-dunavskom međurječju: avarsko doba, nazočnost hrvatskog etnika, franačka vlast, Donjopanonska kneževina