Problemi pri objavljivanju članaka s rezultatima neovlašteno upotrijebljenih psiholoških instrumenata - Matešić, Krunoslav (2007)
Iznijeti su problemi neovlaštene uporabe psiholoških mjernih isntrumenata. Testovi se neovlašteno fotokopiraju, prevode se bez valjanih suglasnosti i odobrenih kopirajta što šteti ne samo izdavačima testova nego i ugledu cijele zemlje. Autor se zalaže za provjeru pravne urednosti članaka u kojima se referira o psihološkim testovima i postupcima psiholoških procjena, kao što je to regularna praksa u visokorazvijenim zemljama koje strogo paze na zaštitu izdavačkih i autorskih prava.