Romi Bajaši u Hrvatskoj - govornici rumunjskog dijalekta - Radosavljević, Petar (Array, 2007)
Jezična situacija Roma Bajaša interesantna je s romanističkog stajališta, jer oni za razliku od ostalih Roma govore specifičan dijalekt rumunjskog jezika. Rad daje uvid u jedan za sada nedovoljno istraživani romanski idiom koji se govori i na području Republike Hrvatske te sa sociolingvističkog stajališta obrađuje problematiku govornika bajaškog rumunjskog u Hrvatskoj, njihovu kulturno-povijesnu, socijalnu i jezičnu integraciju odnosno segregaciju.