Sukonstruiranje predškolskog kurikuluma - Slunjski, Edita; Ciglar, Vesna (2007)
Autorice problematiziraju odnos kurikuluma s pojmovima plana i programa. Pritom naglašavaju kako na predškolskoj razini odgoja i obrazovanja ove pojmove nije primjereno poistovjećivati. Predškolski kurikulum autorice određuju na dvije razine pa govore o kurikulumu u širem i užem smislu. Kurikulumom u širem smislu smatraju zajednička, od države propisana, orijentacijski sažeta načela na kojima bi se odgojno-obrazovni proces u predškolskim institucijama trebao temeljiti, dok kurikulumom u užem smislu smatraju način prilagodbe ili provedbe službenog kurikuluma u pojedinoj ustanovi s obzirom na njene posebnosti. U tom smislu one razmatraju koncept sukonstrukcije kurikuluma i naglašavaju potrebu razvoja predškolske ustanove u zajednicu koja uči.
Projekt MZOS
HRV