Aenigmata Symposii i Varia Dalmatica - Jovanović, Neven (2007)
U trogirskom rukopisnom zborniku Varia Dalmatica (nastao prije 1614) sadržano je 58 pjesama iz kasnoantičke zbirke latinskih stihovanih zagonetki "Aenigmata Symposii". U ovom se radu tekstovi po prvi put detaljno opisuju i identificiraju, te se iznose pretpostavke o načinu na koji su dospjeli u prijepis Petra Lucića (najvjerojatnije iz tiskanog izdanja).