Knjižnica u funkciji jačanja roditeljskih kompetencija - Maleš, Dubravka (Array, 2007)
U predavanju se govori o ulozi roditelja i kako se ona mijenja u današnjem društvu, te o važnosti obrazovanja roditelja za roditeljsku funkciju. Dječje knjižnice mogu u okviru svoje informacijske i obrazovne uloge utjecati na jačanje roditeljskih kompetencija, no da bi to bilo moguće potrebno je ostvariti suradnju roditelja i dječje knjižnice u kojoj oni nisu samo pratnja djeci rane dobi već su i sami korisnici dječje knjižnice.