Problems of the Neolithization in Northern Croatia - Težak-Gregl, Tihomila; Burić, Marcel (2008)
U članku se raspravlja o problemima neolitizacije na području sjeverne Hrvatske, je li riječ o autohtonom procesu ili rezultatu migracija, kulturnih utjecaja ili slično. Ukazuje se na činjenicu nepoznavanja prethodnog razdoblja tj. mezolitika, kao i na premali broj relevantnih radiokarbonskih datuma što sve otežava rješenje navedenog problema.
Projekt MZOS
HRV