Naslonke - terminologija med skladnjo in prozodijo - Peti-Stantić, Anita (2007)
Prispevek najprej pregledno prikaže jezikovno terminologijo v zvezi z naslonkami in pojmovanjem naslonskosti v slovenščini, ki se uporablja v slovnicah in lingvističnih študijah od začetka 19. stoletja do danes. Razprava o medsebojnem odnosu fonologije in sintakse na sinhroni in diahroni ravni v linearni stavčni organizaciji izhaja iz poskusa razumevanja sprememb sistema uporabljenih terminov.
Projekt MZOS
SLV