Figurativnost jezika javne komunikacije - strategije jezične manipulacije - Kraljević, Marija (2007)
Cilj je ovoga izlaganja pružiti uvid u načine upotrebe figura u svrhu oblikovanja javnoga mišljenja i dobivanja potpore javnosti. Posebna će pozornost biti dana metafori i metonimiji, dvama temeljnim jezičnim sredstvima, čija analiza može djelomice razjasniti načine funkcioniranja ljudskih kognitivnih procesa.