Glagoli emocionalnih stanja u kolokacijskim strukturama i leksikografskom opisu - Petrović, Bernardina (Array, 2008)
Tradicionalno se glagoli emocionalnih stanja svrstavaju u skupinu stativnih glagola odnosno glagola stanja koji pripadaju semantičkoj glagolskoj kategoriji koja izriče stativnost, nedjelovanje, odnosno stanje u kojem se ništa na događa niti se išta zbiva. U radu se opisuje leksikografska obradba slabih, jakih i čvrstih kolokacijskih struktura u kojima se pojavljuju glagoli emocionalnih stanja i preispituje njihov status u strukturi rječničkoga članka u dvama hrvatskim suvremenim općim jednojezičnicima (Šonje 2000 i Anić 2003).