Švedski kao jezik EU - neka pitanja jezične politike i prakse - Antunović, Goranka (Array, 2007)
Status jezika EU donio je švedskome nove okolnosti i teme (npr. prevođenje 'acquisa', ugrožena jasnoća administrativnog stila), dao je nove dimenzije nekim postojećima (od terminologije i funkcionalnih domena do nordijske suradnje) te utjecao na formuliranje nove švedske jezične politike. U radu se razmatra više aspekata švedske jezične politike i prakse, od kojih su neki prepoznatljivi u današnjem hrvatskom kontekstu.