Bioetika u Hrvatskoj - Zagorac, Ivana; Jurić, Hrvoje (2007)
U uvodnom dijelu rada daje se kratki prikaz povijesti bioetike, te nastoji doći do plauzibilne definicije bioetike. Potom se govori o počecima, razvoju i stanju bioetike u Hrvatskoj, i to u tri aspekta: znanstveno-stručne rasprave o bioetičkim problemima, bioetički senzibilitet i bioetička institucionalizacija. Pritom se posebna pozornost posvećuje konceptu integrativne bioetike, koji je razvijen u okviru projekta bioetičke suradnje u području jugoistočne Europe, gdje Hrvatsko filozofsko društvo ima vrlo važnu ulogu.
Projekt MZOS
HRV