Life in a late Roman Celeia - Hincak, Zdravka (2007)
Ispitani su osteološki ostaci s arheološkog nalazišta na rekonstrukciji trase buduće autoceste Mariborska cesta u Celju (Slovenija). Paleodemografska analiza obuhvatila je koštane i dentalne ostatke šezdeset dvije osobe i pružila nove podatke o načinu života u kasnorimskoj Celeji.