Hrvatsko pjesništvo 1950-2000. - Bagić, Krešimir (2008)
Pola stoljeća hrvatske poezije prikazano je kao cjelina koja se razvijala isključivo prema literarnim zakonitostima. U tom korpusu izdvojene su ključne poetičke matrice: egzistencijalizam, ludizam, semantički konkretizam, postmodernizam.
Projekt MZOS
HRV