Informatička podrška leksikografskoj produkciji: "Tehnički leksikon" Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža u Zagrebu - Perčulija, Darija; Jecić, Zdenko; Boras, Damir (2007)
Sažetak: U ovom radu prikazan je suvremeni postupak leksikografske produkcije uz podršku informacijske tehnologije na primjeru Tehničkog leksikona Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža u Zagrebu. S obzirom na složenost tog leksikografskog projekta koji ujedinjuje više klasičnih leksikografskih formi, kreirana je posebna baza podataka, koja je omogućila realizaciju tog projekta od faze izrade abecedarija, prikupljanja tekstova, njihovoga administriranja i redakcijske obrade do oblikovanja u gotovu knjigu.
Projekt MZOS
HRV