Dative Shift in Croatian - Zovko, Irena (2001)
Izlaganje donosi prikaz dativne alternacije kao sintaktičke pojave prisutne u mnogim jezicima te se analiziraju neki značenjski problemi i implikacije uporabe takvih konstrukcija u hrvatskome i engleskome jeziku.