Remen i cipela (Novakova "Pripovijest o Marcelu Remeniću" i Gogoljeva "Kabanica") - Vojvodić, Jasmina, profesorica ruske književnosti (2008)
Autorica uspoređuje simboliku odjevnih predmeta u Gogoljevoj "Kabanici" i Novakovoj "Pripovijesti o Marcelu Remeniću". Osim što u objema novelama imena glavnih junaka nose u sebi oznake odjevnih detalja, velika se sličnost uočava i u fabuli: protagonisti postaju opsjednuti svojim odjevnim predmetima, čiji gubitak naposljetku u obama slučajevima dovodi do smrti junaka.
Projekt MZOS
HRV