Dvojnik : od teme do metode - Čale, Morana (Array, 2008)
Cilj je ovoga rada emancipirati "dvojnika" od uobičajenih tematoloških aspekata proučavanja književnosti i emancipirati ga kao metodološku kategoriju. Autorice pritom upozoravaju na fenomene zrcaljenja i dvojništva u najrazličitijim tipovima tekstova (stručnih i književnih).