Odgojem i obrazovanjem do odgovornog roditeljstva - Maleš, Dubravka (2002)
U radu se težište stavlja na dva aspekta mogućeg društvenog djelovanja koje bi išlo u prilog poboljšanju demografskog stanja Hrvatske: o uvođenju spolnog odgoja u škole i o radu na obrazovanju roditelja i jačanju roditeljskih kompetencija.
HRV