Promišljanja o etničkoj slici i etnogenetskim procesima u savsko-dravskom međurječju u ranom srednjovjekovlju - Gračanin, Hrvoje (2009)
Izlaganje s na interpretativnoj razini, raspravljajući s dosadašnjim historiografskim zaključcima, bavi izvornim podacima koji mogu poslužiti u stvaranju etničke slike i rasvjetljavanju etnogenetskih procesa na prostoru ranosrednjovjekovne južne Panonije.