Perspektiva kolegija tjelesna i zdravstvena kultura na visokim učilištima - bodovanje predmeta u ECTS-u - Gošnik, Jelka; Špehar, N.; Fučkar Reichel, K. (2008)
Hrvatska visoka ulilišta provela su znatne preinake u svojim programima za prilagodbu i usklađenje bolonjskom procesu u što je bio uključen i kolegij Tjelesne i zdravstvene kulture. Veleučilišta i visoke škole u svojim statutima nemaju ugrađen poseban članak koji se odnosi na obveznost nastave iz kolegija Tjelesne i zdravstvene kulture iako se na većini veleučilišta i visokih škola provodi kao obvezan u prva četiri semestra studija. Tjelesna i zdravstvena kultura provodi se kao obvezna dva sata tjedno tijekom prva četiri semestra studija te bi se i ovoj nastavi trebali dodijeliti ECTS bodovi. Potrebu za uvođenjem ECTS bodovanja pokazuju rezultati nekih istraživanja.
HRV