Kontrastiranje leksika i leksičke praznine - Žic Fuchs, Milena (1991)
Rad je poglavito usmjeren na raščlambi pojma leksičkih praznina s gledišta kognitivne semantike. Osim tzv. kulturoloških praznina analiziraju se i "praznine" koje su rezultat različitosti u određivanju leksičko-konceptualnih granica, specifičnih za svaki pojedini jezik. Analiziraju se neki glagoli hodanja u engleskom i hrvatskom te glagoli poput "love", "like" i "voljeti".
Projekt MZOS
HRV