Rezignirani renesansni „ junak“ Tripče - Fališevac, Dunja (Array, 2009)
Rad se bavi jednim vrlo specifičnim likom, o kojem se nedovoljno pisalo u stručnoj literaturi. Tripče de Utolče jest obilježen stereotipnim negativitetima, ali isto tako i rezignacijom, osjećajem i svojim stavom koji je relativno rijetko prikazan u renesansnoj književnosti uopće. Takvo profiliranje lika traži se u autorovu iskustvu i poznavanju čovjekova bića ili pak u obnovljenoj tradiciji Teofrasta, zatim u tradiciji sokratovskih dijaloga i naposljetku menipejske satire. Profiliranje Tripčetova lika preispituje se i s obzirom na komediografske konvencije i poetičke norme.