CORE-OM: Mogućnost korištenja u diferencijalnoj dijagnostici psihičkih poremećaja - Jokić-Begić, Nataša (Array, 2008)
Cilj istraživanja je bio provjeriti osjetljivost i specifičnost CORE-OM ljestvice u razlikovanju zdravih osoba od ljudi s psihičkim smetnjama, te razlikovanje dijagnostičkih kategorija međusobno. CORE-OM smo primijenili na dva klinička uzorka odraslih osoba: 60 hospitaliziranih psihijatrijskih bolesnika s dijagnozom shizofrenije ili bipolarnog poremećaja ; 60 osoba koje su se obratile za ambulantnu psihološku pomoć radi smetnji iz kruga anksioznih poremećaja i blažih poremećaja raspoloženja. Prikazat ćemo usporedbu distribucija rezultata kliničkih skupina sa skupinom zdravih odraslih osoba, te kliničkih uzoraka međusobno. Predloženi su kritični, granični (cut-off) rezultati za razlikovanje osoba s psihičkim smetnjama.