Osnovne socijalne značajke prirode kao javnog dobra u urbanom kontekstu - Čaldarović, Ognjen (2008)
U radu se raspravlja o uporabnoj i prometnoj vrijednosti prirode kao takve i njenoj ulozi u urbanom kontekstu. Konstatira se da u gradskoj sredini ima sve manje "divlje" prirode koja ima neospornu vrijednost za gradsku sredinu.