Odnos dječjih i roditeljskih rezultata na CORE-OM - Markanović, Dragana; Lauri Korajlija, Anita (2008)
Prednost CORE-OM upitnika je postojanje oblika za djecu i za odrasle. S obzirom da zahvaća simptome različitih intenziteta osjetljiv je već na male promjene u psihičkim stanjima. Ove dvije karakteristike cine ga potencijalno običavajućim instrumentom u situacijama kada je potrebno zahvatiti više članova obitelji (primjerice, poslovi u Centrima za socijalnu skrb) i/ili pratiti obiteljsku dinamiku. Cilj istraživanja je bio provjeriti povezanost dječjih i roditeljskih rezultata na CORE-OM upitniku. Kod djece i odraslih bit ce provjeren stupanj depresivnosti. Prikazat ćemo rezultate primjene upitnika na 150 obitelji i bit ce naznačene njihove moguće praktične implikacije.
Projekt MZOS
HRV