Doktorati iz povijesti u Republici Hrvatskoj nakon Drugoga svjetskog rata - Agičić, Damir (2008)
U izlaganju se analiziraju teme disertacija, rodna, regionalna i druga struktura doktoranada. Donosi se i popis doktorata stečenih na polju povijesti u Republici Hrvatskoj u razdoblju nakon Drugoga svjetskog rata.