Značaj temeljnih socioloških čimbenika za gospodarenje u slatkovodnom ribarstvu - Čaldarović, Ognjen (Array, 2006)
U radu se ukazuje na potrebu respektiranja socioloških faktora koji determiniraju upravljanje ribljim riječnim resusrima. Iznose se najznačajniji rezultati istraživanja koja je autor proveo u više navrata u nas na različitim lokacijama.