Europski okviri Držićeva metateatra - Čale Feldman, Lada (2008)
Predavanje ukratko ocrtava nekoliko čimbenika europske renesansne civilizacije koji su uvjetovali oblikovanje Držićeve metateatarske svijesti, kao što su nova percepcija gradskog života, nova percepcija jastva, izum profesionalne uloge glumca i izum kazališne perspektive, ističući specifičnost autorova doprinosa toj, auto-referencijskoj niti zapadnoeuropske kazališne kulture.
Projekt MZOS
HRV