Leksičko izražavanje poredbenih i količinskih značenja u hrvatskome jeziku - Petrović, Bernardina (2008)
U radu se poredbena i količinska značenja razmatraju s leksičke razine. U uvodnom se dijelu opisuju proširivanja leksičkoga značenja, s posebnim osvrtom na poredbu, osobito metaforu, i metonimiju koji modificiraju značenja pojedinih leksema i na taj način omogućuju stvaranje povezanih leksičkih cjelina s različitim tipovima poredbenih i količinskih značenja /odnosa. U analizi se poredbenih značenja osobita pozornost priklanja poredbenim frazeološkim sklopovima i kolokacijskim strukturama u kojima se ostvaruju količinska značenja.
Projekt MZOS
HRV