Kolokacijske sveze u Teni Josipa Kozarca - Petrović, Bernardina (Array, 2008)
U radu se analiziraju primarne i sekundarne kolokacijske sveze u Teni Josipa Kozarca. najbrojnije primarne kolokacije s imenicom i pridjevom kao kolokacijskim sastavnicama. Zamjetne su naravno i kolokacije s glagolom kao sastavnicom, ali kod njih je, kao što je već istaknuto, nužan oprez, jer otvaraju sintaktičku razinu. Naime upravo glagoli zbog svojih i semantičkih i sintaktičkih obilježja koji, ako se pojave kao sastavnica kolokacije, uvjetuju prijelaz kolokacijske sveze sa sintagmatske na sintaktičku razinu.