Parodijski diskurs Karavelovljevog djela "Je li kriva sudbina?" - Bijelić, Marijana (2008)
U djelu satira suvremenog beogradskog društva isprepliće se s parodijom njegovih jezičnih kodova koja se često temelji na metaliterarnim postupcima kojima se promišlja i uspostavlja odnos djela prema književnoj tradiciji, prema suvremenom književnom stvaralaštvu i dugim oblicima jezične prakse kojima se problematizira mogućnost jezika da posreduje „ stvarnost“ .