Petrović i neki aspekti suvremene njemačke filozofije - Škorić, Gordana (2007)
Zanima nas Petrovićeva veza sa suvremenom njemačkom filozofijom u kontekstu prvog poslijediplomskog studija filozofije na Sveučilištu u Zagrebu, koji je vodio Petrović, a naročito njegova interpretacija Blocha i Grassija.