Fonetska korekcija u nastavi hrvatskog kao stranog jezika - Mildner, Vesna (2009)
Rad suprotstavlja mišljenja o potrebi korekcije izgovora u nastavi stranog jezika, a zatim donosi pregled metoda korekcije izgovora od sredine prošlog stoljeća do danas. Naglasak je stavljen na fonetsku korekciju po VT metodi. Metoda se predstavlja kroz svoje temeljne elemente (slušanje u diskontinuitetu, glasovno okruženje, mjesto u riječi i rečenici, intonaciju, napetost te pokret i držanje tijela), greške (vezane uz pojedini glas ili na globalnom planu), te svoju osebujnost, tj. individualni pristup. Prezentaciju prate audio primjeri izgovora prije i poslije satova fonetske korekcije.
Projekt MZOS
ENG