Izobraževanje in znanost v okviru medkulturnega dialoga - Poročilo - Kovač, Zvonko (Array, 2008)
Koncepcija medkulturnega dialoga v izobraževanju na bi nam pomagala pri razvijanju večjezičnosti, kreativnosti in inovacije, premagovanju meja in stereotipov (medsebojnih predsodkov), strpnosti do drugega (tudi znotraj nacionalne kulture), kajti » strpnost vodi do popolnosti« . Lepa simbolika zjedinjene Evrope, današnje in bodoče Evropske unije, kakor je poudaril M. Wimmer, naj bi bil "kip medkulturnosti" , ki bi bil simbol svobodne tudi na medregionalnih, mednacionalnih, medkulturnih vrednotah utemeljene medkulturne Evrope.