Gradac u Bapskoj. Povijest istraživanja i dosadašnje spoznaje - Burić, Marcel (2008)
U radu se donosi pregled povijesti istraživanja i spoznaja o prapovijesnom naselju Gradac u Bapskoj te rezultati prvih dviju godina novih, sustavnih istraživanja.