Baltazar Bogišić u očima suvremenika: čovjek i djelo u nekrolozima - Roksandić, Drago (2008)
Iako je posljednjih godina svog života Baltazar Bogišić živio povučeno, javno zanimanje za njega te njegovo istraživačko iskustvo i mnijenje bilo je u porastu i u vezi s artikuliranjem "novog kursa" te je u tom smislu bio poticajan i "mladima". Među njegovim prijateljima, napose onima bliske dobi, Bogišićev život i djelo intimistički su preispitivani. Nakon njegove smrti, 1908., brojni nekrolozi su reflektirali taj odnos.