O hodoljublju Branka Fučića i njegovu poimanju kulturnog krajolika - Roksandić, Drago (2009)
Mnogobrojne spoznajne doprinose Branka Fučića različitim disciplinama povezuje osobno prepoznatljiv "fučićevski" stil profesionalnog života i način rada kojemu je jedno od najuočljivijih obilježja neumorni hod kroz prostor i vrijeme te jedinstveno umijeće problemskog prepoznavanja povijesno neponovljivih situacija u njihovim ljudski univerzalnim vrijednostima.