O hodoljublju Branka Fučića i njegovu poimanju kulturnog krajolika - Roksandić, Drago (2009)
Mnogobrojne spoznajne doprinose Branka Fučića različitim disciplinama povezuje osobno prepoznatljiv "fučićevski" stil profesionalnog života i način rada kojemu je jedno od najuočljivijih obilježja neumorni hod kroz prostor i vrijeme te jedinstveno umijeće problemskog prepoznavanja povijesno neponovljivih situacija u njihovim ljudski univerzalnim vrijednostima.
Ovaj međunarodni znanstveni skup zajednički su organizirali Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Institut za povijest umjetnosti, Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Staroslavenski institut, Sveučilišna knjižnica u Rijeci i Općina Malinska-Dubašnica. Predavanje je održano u plenarnoj sjednici.
Projekt MZOS
HRV