Europa i njezina jugoistočna višegraničja: problemi i pristupi - Roksandić, Drago (2008)
Problemi europskog Jugoistoka nisu "oduvijek" i nisu nerješivi. Prvi je stereotip, koji snažno utječe na dugoročnu europsku politiku u ovom dijelu kontinenta, da je tu uvijek bila konfliktna periferija. Budući da je i najvažniji, nužno je dovesti ga u pitanje.