Poredbeni pregled njemačkih i hrvatskih institucija zaduženih za jezičnu politiku - Janeš, Franjo (2007)
U radu se daje kratak pregled pojedinih institucija čiji je cilj očuvanje i promicanje njemačkoga jezika i kulture, kao i pregled hrvatskih institucija s usporedivim ciljevima, uz isticanje njihovih posebnosti. Dotične su institucije: Goethe-Institut, Dudenredaktion, DAAD, IDS, GfdS, CDC, Matica hrvatska, HAZU, Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje, Vijeće za normu hrvatskoga standardnog jezika.