Litička tehnologija i eksperimentalna arheologija - Karavanić, Ivor (Array, 2008)
Na dva primjera pokazuje se korisnost relativno jednostavnih eksperimenata pri testiranju hipoteza koje ne možemo izvršiti samo na osnovi proučavanja arheološkog materijala. Potrebno bi bilo nastaviti s intenzivnijom primjenom eksperimentalne arheologije u Hrvatskoj.