Prepjev libreta kao najteži izazov. Nekoliko primjera iz talijanskoga repertoara - Radoš-Perković, Katja (Array, 2009)
Članak raspravlja o praksi prevođenja odnosno prepjevavanja opernih libreta s talijanskih izvornika na hrvatski. Na tri primjera iz različitih prijevodnih razdoblja uočavaju se postupci, uspješnost i stručnost tih prepjeva.