Imeničke (novo)tvorenice sufiksom -uša u jeziku Matka Peića - Pišković, Tatjana (Array, 2009)
U putopisnim knjigama Matka Peića često se pojavljuju imeničke tvorenice izvedene sufiksima koji završavaju na -uša. Velik broj tih imenica Peićeve su realizacije postojećega tvorbenog uzorka u hrvatskome jeziku koji dotad nije ostvaren u vezi s nekim osnovama. Imenice su razvrstane u značenjske skupine, opisani su tvorbeni načini kojima su nastale te je iz feminističke perspektive ispitana asimetrija u obilježenosti imenica na -uša i imenica muškoga roda iz kojih su izvedene. Na kraju se tematizira nagli porast produktivnosti sufiksa -uša kojega se tvorbeni potencijal danas najviše iskorištava u medijskome i kolokvijalnome diskursu.