Zašto svi želimo biti lijepi i mladi (a žene naročito?) - iz perspektive evolucijske psihologije - Tadinac, Meri (2009)
Rad iz perspektive evolucijske psihologije objašnjava nastojanja da izgledamo mlado i lijepo kao specifične adaptacije koje su se razvile spolnim odabirom sa svrhom postizanja reproduktivnog uspjeha. Kako su adaptivni problemi muškaraca i žena u našoj evolucijskoj prošlosti bili različiti, javile su se i spolne razlike u preferenciji određenih svojstava, pa tako i veća važnost koju muškarci pridaju tjelesnom izgledu kao signalu zdravlja, mladosti i plodnosti.
Projekt MZOS
HRV